Infók, érdekességek, trükkök a mobilfónia, és az informatika világából!

Nézz vissza, érdemes! wink

Techdiszkont

Hogyan csinálj webkamerát PC-hez/laptophoz telefonból?!

  Szükséged van egy webkamerára, és nem lehet kapni? Nos igen, sajnos megesik, és az is, hogy nem lehet kapni, hiszen most éppen hiánycikké vált ez is. De most adunk egy tippet, hogy megoldódjon ez a probléma 😉

Mire lesz szükséged?

 – PC/laptop, amivel használni akarod a kamerád

 – egy Android rendszerű mobiltelefon (egész régi is megteszi)

 – működő internetkapcsolat

Hogyan kezdjük el?

Tesztünkhöz egy Windows 10 rendszerű gépet használtunk, de Windows 7 – től felfele könnyedén kivitelezhető a dolog. Mi egy Samsung készüléket üzemeltünk be erre a feladatra, de bármely Android rendszerű telefon alkalmas lehet (iPhone is, de azt nem taglaljuk).

Lépések:

1.) A telefonon először kapcsold be az USB hibakeresést. Ez készüléktől függően eltérő helyen található. Régebbi készülékeken egyszerűen eléred a Fejlesztői lehetőségeket, az újabbakon ez egy rejtett menü, amit elő kell hozni. Az újabb készülék esetén a Telefon névjegye menüben a Szoftver menüben a Build pontot keresd meg, és koppints rá egymás után folyamatosan 7-8 alkalommal, és ekkor látható lesz a Fejlesztői mód.

Ide lépj be, és kapcsold be az USB-hibakeresés menüt. Mást inkább ne piszkálj benne, ha nem tudod, hogy mi mit csinál… 🙂

2.) Lépj be a Play áruházba, és töltsd le a DroidCam nevű app-ot, és telepítsd.

3.) A PC-den / laptopodon nyiss egy böngészőt, és a http://www.dev47apps.com/ címről töltsd le a kliens programot. ITT találod. (Download Windows Client).

4.) Letöltés után installáld a programot. Semmi extra beállítást nem igényel eddig.

   A program és a telefon wifi és USB (vezeték) porton is tud kapcsolódni. A vezetés kapcsolódást ajánljuk. Gyorsabb, stabilabb. Tesztünkben is ezt írjuk le, de a wifi-t is használhatod “erős” jel, és hálózat esetén. Wifi kapcsolat esetén azonos IP-címet kell adnod a kliens és a telefon részére a programon belül.

5.) Csatlakoztasd a telefont vezetékkel a géphez, és várd meg, amíg a Windows telepíti a szükséges meghajtóprogramokat (drivereket).

6.) Indítsd újra a gépet!

7.) A telefont, ha leválasztottad, akkor ismét csatlakoztasd a géphez. A program indítását, és a telefon csatlakoztatását követően egy hasonló kép fogad:

 

Kiválasztottad az USB – csatolási lehetőséget, és a program megjeleníti a felismert készüléket. A portszámot nem kell változtatni, hacsak nem tudod, hogy mit is jelent, és mit is akarsz vele beállítani…

8.) “START”, és ezután indul is a kamera képének közvetítése a kijelződre, monitorodra. Első, vagy hátsó kamera, ezt már te állítod be. (Front camera / Back camera)

9.) Indítsd el a kívánt programot pl. Messenger, Skype, stb, és ott a beállításoknál az alapértelmezett kamerának jelöld ki a DroidCam -ot, ha kéri.

10.) Kész is vagy 🙂 Ezután a telefon ugyanúgy használható, mint egy webkamera.

Ha esetleg nem boldogulsz, akkor keress bennünket bátran, segítünk ebben is, és más informatikai jellegű problémák megoldásában is. cool

Jelen írás – akárcsak a weboldal teljes tartalma – szerzői jogi védelem alá esik, változtatás nélkül szabadon megosztható a forrás megjelölésével.

Techdiszkont

 

ÉletMentő Applikáció - Töltsd le, életet menthetsz vele!

Elindult az ÉletMentő applikáció!

Vészhelyzetben egyetlen gombnyomással felhívható az Országos Mentőszolgálat, egyszerre elküldhető a pontos helyed és az előre feltöltött egészségügyi adataid, hogy a segítség felkészültebben érkezhessen!

Az alkalmazásban plusz funkció, hogy  tartalmazza a hozzád legközelebb eső gyógyszertár, kórház, és defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

Volt egyszer egy Windows 7 . . .

“Amikor a Microsoft 2009. október 22-én kiadta a Windows 7-et, elkötelezte magát amellett, hogy 10 évig terméktámogatást nyújt a rendszerhez. Ez a 10 éves időszak most véget ért, ezért a Microsoft megszüntette a Windows 7 támogatását, hogy újabb technológiák és nagyszerű, új szolgáltatások támogatására tudja összpontosítani befektetéseit. A Windows 7 támogatásának utolsó napja 2020. január 14. volt.” (Forrás: Microsoft Support)

10 évig élvezhettük a Windows 7 felhasználói környezetét az ígéret szerint. Viszont ennek mostmár vége. De mit is jelent ez felhasználói szinten? Ez a bejegyzés röviden ezt hivatott tisztázni.

Az operációs rendszer a továbbiakban is fog működni, a gépek nem fognak leállni, legalábbis nem ettől. smile

De akkor mi történik? Gyakorlatban az történik, hogy a Microsoft, mint a Windows kiadásait végző fejlesztő a továbbiakban nem ad frissítést, és támogatást a Windows 7 operációs rendszerhez. Egy kritikus hiba esetén nem fogják azt javítani, ezáltal az operációs rendszer biztonsága, stabilitása kerül(het) veszélybe. Más fejlesztők egy része a továbbiakban szintén nem támogatja ezen rendszerre történő fejlesztést, és előfordul, hogy egy újabb verziójú böngésző bizony nem fog elindulni.

Van vírusírtóm, az majd megvéd engem? “Az ellen nem véd…” cool természetesen az jó dolog, ha van a gépeden, de a rendszerszintű hibákat, és sérülékenységeket nem a vírusírtó program hivatott orvosolni, hanem maga az operációs rendszert feljesztő cég, vagyis a Microsoft, aki ezt a jövőben már nem teszi meg.

Milyen veszélynek vagyok így kitéve? Milyen hátrányom keletkezhet? Nos, reméljük, hogy semmi, de a kibertérben erre az elég csekély az esély, lássuk be. Rosszindulató kódok, és vírusok százezrei keresik a kiskapukat a különböző operációs rendszerek feletti uralom átvétele végett, az adatok megszerzése érdekében. Jobb esetben a géped “csak” használhatatlan lesz egy idő után, rosszabb esetben akár a bankszámládat is lenullázhatják… ugye, hogy nem is olyan veszélytelen ez a dolog?

Számos dolgot lehet még írni, de “dióhéjban” összefoglalva a lényeg itt van.

Ha esetleg szükség van segítségre az átállással kapcsolatban, akkor keress bennüket bátran, segítünk. cool

 

Techdiszkont

 

 

Árvai Csilla, a "hekker" 😀

Régi – új őrület terjeng ismét a Messenger felhasználók körében, amellyel már egy ideje találkozhattál akár Te is. Jön az üzenet, amely szerint:

 

“Kérlek mondd meg minden kapcsolatodnak a messenger listádon, hogy ne fogadjanak el semmit Árvai Csilla-tól Ő egy hekker és a rendszere kapcsolódik a Facebook számládhoz.Ha egy kapcsolatod (ismerősöd) elfogadja, te is hekkelve leszel (…)”

Nos, ez egy újabb hülyeség, amelynek informatikailag semmi alapja nincs, ez csak egy személy – jelen esetben szegény Csilla – lejáratását szolgálja. S hogy ez kinek, és mire jó? Nos, reméljük egyszer valaki megkérdezi majd azt a “betegfejű” embert, aki útnak indította ezt az ismételt kamulavinát…

S higyjétek el, hogy ha egy hackerre akadtok, vagyis inkább egy hacker akad rátok, akkor bizony nem lesz ilyen egyszerű dolgotok, hogy továbbküldtök egy üzenetet, és azzal megmentitek a világot… a hackerek észrevételenül, csendben “dolgoznak”, és mire észreveszed, hogy áldozattá váltál, már késő a bánat… Informatikai biztonsági tanácsokért keress bennünket bátran…

Csilla, ne is foglalkozz velük, mi tudjuk, hogy nem vagy “hekker”… cool

YOUTUBE – interjú Csillával ITT!

Ajándékkupon 85000 Ft.-ért! Vagy nem...

2019.11.13.

Évről – évre felbukkan egy újabb, vagy azonos átverés, mint jelen esetben a Tesco nevében hirdetett 85.000 Ft. értékű Vásárlási kupon.

Sok ember megnézi, és szépen “regisztrál”, és meg is köszöni a kuponját. Jobb esetben egy lájkvadász oldal áldozata lesz, de ha esetleg több adatot ad meg a kelleténél, akkor bizony akár a bankszámláját is megcsapolhatják, vagy nagyokat fog pislogni a telefonszámla kézhezvételekor.

 

 

Nem kell naivnak lenni, és elhinni egyből, hogy két kattintás után majd szépen postáznak nekünk közel 100000 Ft. értékű kuponokat, csak úgy, mert beírtuk, hogy köszönöm. Senki nem lesz ilyen jó fej 😉

 

Viszont ha már így jártál, és megosztottad ezt, vagy hasonlót, és a készüléked működésében rendellenes működést tapasztalsz, akkor bizony pórul jártál. Reklámvírus, és egyéb trükkös megoldások lephették el a gépedet… S hogy mit lehet ellene tenni? A legjobb, ha nem is kattintatsz ilyen oldalakra, de ha már így jártál, és nem boldogulsz,akkor keress bennünket, és mi talán tudunk segíteni.

 

Ne dőlj be, nem éri meg!

 

Techdiszkont

 

 

Kötelező Android 10

Október 07-én került bejelentésre,hogy 2020. január 31-e után kiadott telefonok vonatkozásában a Google megköveteli az Android 10 rendszert. 

Mit is jelent ez, és miért jó nekünk?

 Az újonnan kiadott készülékek vonatkozásában a Google kizárólag akkor engedélyezi a GMS használatát a telefonon, amennyiben az rendelkezik az Android 10 rendszerrel.

 A GMS, vagyis a Google Mobile Service kifejezés takarja szinte az összes Google által biztosított szolgáltatást (Google Play áruház, és egyéb szolgáltatások).

 A cég ezzel ösztönzi a gyártókat az elhúzódó szoftverfrissítések felgyorsítására, és így az újonnan kiadott eszközök naprakészen, és az egyre fontosabb on-line biztonság szabályait szem előtt tartva kerülhetnek a felhasználókhoz.

 Az Android 9 Pie rendszert futtatott új eszközök jóváhagyása a fenti határidőig lehetséges. Ez nem jelenti azt, hogy megszűntetik azok szoftveres támogatását, viszont ezen határidő után ezzel a rendszerrel új készüléket forgalomba nem lehet hozni a GMS felhasználásával.

 

Nos, kíváncsian várjuk az eredményét ennek a lépésnek.

 

Techdiszkont

 

forrás: xda-developers.com

 

Mobilapplikációk a sebességmérő készülékek (traffipax) ellen

Először is, nem, nem akarunk gyorshajtásra ösztönözni senkit, de aki közlekedik, az akarva – akaratlanul is találkozik a modern technika rendőrségi felhasználásával (is). Ilyen eszközök pl. a traffipax-ok.

Trafipax

Ezek a készülékek már több száz méterről alkalmasak a jármű sebességének mérésére, és már hipp – hopp készül is a csekk részünkre, ami több tíz- esetleg százezer forintos büntetést vonhat maga után. De hogyan tudunk ez ellen védekezni? Nos, a legkézenfekvőbb megoldás, ha betartjuk mindig a sebességhatárokat, de tudom, hogy ez nem mindig sikerül. smile Arról nem is beszélve, hogy például egy útépítést követően kint “felejtett” korlátozó táblával is összefuthatunk néha…

A különböző traffipax – blokkoló eszközök használata jogszabályba ütközik, és szintén súlyos pénzekre büntetnek bennünket, ha ilyet használunk, és kiderül. Viszont számos, szabadon, és ingyenes letölthető alkalmazás van a segítségünkre, amelyek segítenek elkerülni a traffipax-okat, illetve a kellő időben jelzik részünkre azokat.

Ezek közül kiemelnénk a Traffi Hunter alkalmazást, amely iOS, és Android platformra is elérhető. Az alkalmazás egyrészt az ORFK által közzétett adatbázis alapján tájékoztat az úton lévő traffik helyéről, másrészt pedig a felhasználók jelzéseit is feltünteti. Választható riasztási hangok, magyar nyelvű kezelőfelület, és számos beállítási lehetőség.

Egy másik, talán többek által is ismert alkalmazás pedig a Wazze közösségi navigáció. Ez a program szintén elérhető iOS, és Android eszközökre.  A szoftver egy navigációs alkalmazás, amely a Google térképadatbázisát használja. A fix, és mobil traffikat szintén előre jelzi, és közösségi navigáció lévén szinte az összes közúti hatósági ellenőrzést jelentik a felhasználók, amelyek így megjelennek a tervezett útvonalunkon. Az alkalmazás ráadásul a közösség jelentései alapján segít elkerülni a dugókat, torlódásokat, baleseti helyszíneket is.

A két alkalmazás külön – külön történő használata is jó eséllyel segít elkerülni egy nem kívánt büntetést, de együttes használatuk esetén biztosabb képet kaphatunk a forgalmi viszonyokról, balesetekről, és az ellenőrzések helyszíneiről.

Mindkét alkalmazás használatához mobilinternet, és GPS  – kapcsolat szükséges. Az internet adathasználatot tekintve mindkét applikáció pár MB forgalmat generál, nem kell megijedni a túlzott költségektől. Mivel folyamatos GPS – kapcsolat használata mellett működnek, ezért ne felejtsük el menetközben tölteni a készülékünket, amelyhez autóstöltőt akár nálunk is vásárolhatsz. wink

Techdiszkont

 

Van egy blog...

Tudtad, hogy a techdiszkont.blogspot.com címen már több írást pubikáltunk különböző informatikai trükkökről, csalásokról, és megoldásokról.

Nézd meg IDE KATTINTVA! wink

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.

Bővebben...