Infók, érdekességek, trükkök a mobilfónia, és az informatika világából!

Nézz vissza, érdemes! wink

Techdiszkont

Árvai Csilla, a "hekker" 😀

Régi – új őrület terjeng ismét a Messenger felhasználók körében, amellyel már egy ideje találkozhattál akár Te is. Jön az üzenet, amely szerint:

 

“Kérlek mondd meg minden kapcsolatodnak a messenger listádon, hogy ne fogadjanak el semmit Árvai Csilla-tól Ő egy hekker és a rendszere kapcsolódik a Facebook számládhoz.Ha egy kapcsolatod (ismerősöd) elfogadja, te is hekkelve leszel (…)”

Nos, ez egy újabb hülyeség, amelynek informatikailag semmi alapja nincs, ez csak egy személy – jelen esetben szegény Csilla – lejáratását szolgálja. S hogy ez kinek, és mire jó? Nos, reméljük egyszer valaki megkérdezi majd azt a “betegfejű” embert, aki útnak indította ezt az ismételt kamulavinát…

S higyjétek el, hogy ha egy hackerre akadtok, vagyis inkább egy hacker akad rátok, akkor bizony nem lesz ilyen egyszerű dolgotok, hogy továbbküldtök egy üzenetet, és azzal megmentitek a világot… a hackerek észrevételenül, csendben “dolgoznak”, és mire észreveszed, hogy áldozattá váltál, már késő a bánat… Informatikai biztonsági tanácsokért keress bennünket bátran…

Csilla, ne is foglalkozz velük, mi tudjuk, hogy nem vagy “hekker”… cool

YOUTUBE – interjú Csillával ITT!

Ajándékkupon 85000 Ft.-ért! Vagy nem...

2019.11.13.

Évről – évre felbukkan egy újabb, vagy azonos átverés, mint jelen esetben a Tesco nevében hirdetett 85.000 Ft. értékű Vásárlási kupon.

Sok ember megnézi, és szépen “regisztrál”, és meg is köszöni a kuponját. Jobb esetben egy lájkvadász oldal áldozata lesz, de ha esetleg több adatot ad meg a kelleténél, akkor bizony akár a bankszámláját is megcsapolhatják, vagy nagyokat fog pislogni a telefonszámla kézhezvételekor.

 

 

Nem kell naivnak lenni, és elhinni egyből, hogy két kattintás után majd szépen postáznak nekünk közel 100000 Ft. értékű kuponokat, csak úgy, mert beírtuk, hogy köszönöm. Senki nem lesz ilyen jó fej 😉

 

Viszont ha már így jártál, és megosztottad ezt, vagy hasonlót, és a készüléked működésében rendellenes működést tapasztalsz, akkor bizony pórul jártál. Reklámvírus, és egyéb trükkös megoldások lephették el a gépedet… S hogy mit lehet ellene tenni? A legjobb, ha nem is kattintatsz ilyen oldalakra, de ha már így jártál, és nem boldogulsz,akkor keress bennünket, és mi talán tudunk segíteni.

 

Ne dőlj be, nem éri meg!

 

Techdiszkont

 

 

Kötelező Android 10

Október 07-én került bejelentésre,hogy 2020. január 31-e után kiadott telefonok vonatkozásában a Google megköveteli az Android 10 rendszert. 

Mit is jelent ez, és miért jó nekünk?

 Az újonnan kiadott készülékek vonatkozásában a Google kizárólag akkor engedélyezi a GMS használatát a telefonon, amennyiben az rendelkezik az Android 10 rendszerrel.

 A GMS, vagyis a Google Mobile Service kifejezés takarja szinte az összes Google által biztosított szolgáltatást (Google Play áruház, és egyéb szolgáltatások).

 A cég ezzel ösztönzi a gyártókat az elhúzódó szoftverfrissítések felgyorsítására, és így az újonnan kiadott eszközök naprakészen, és az egyre fontosabb on-line biztonság szabályait szem előtt tartva kerülhetnek a felhasználókhoz.

 Az Android 9 Pie rendszert futtatott új eszközök jóváhagyása a fenti határidőig lehetséges. Ez nem jelenti azt, hogy megszűntetik azok szoftveres támogatását, viszont ezen határidő után ezzel a rendszerrel új készüléket forgalomba nem lehet hozni a GMS felhasználásával.

 

Nos, kíváncsian várjuk az eredményét ennek a lépésnek.

 

Techdiszkont

 

forrás: xda-developers.com

 

Mobilapplikációk a sebességmérő készülékek (traffipax) ellen

Először is, nem, nem akarunk gyorshajtásra ösztönözni senkit, de aki közlekedik, az akarva – akaratlanul is találkozik a modern technika rendőrségi felhasználásával (is). Ilyen eszközök pl. a traffipax-ok.

Trafipax

Ezek a készülékek már több száz méterről alkalmasak a jármű sebességének mérésére, és már hipp – hopp készül is a csekk részünkre, ami több tíz- esetleg százezer forintos büntetést vonhat maga után. De hogyan tudunk ez ellen védekezni? Nos, a legkézenfekvőbb megoldás, ha betartjuk mindig a sebességhatárokat, de tudom, hogy ez nem mindig sikerül. smile Arról nem is beszélve, hogy például egy útépítést követően kint “felejtett” korlátozó táblával is összefuthatunk néha…

A különböző traffipax – blokkoló eszközök használata jogszabályba ütközik, és szintén súlyos pénzekre büntetnek bennünket, ha ilyet használunk, és kiderül. Viszont számos, szabadon, és ingyenes letölthető alkalmazás van a segítségünkre, amelyek segítenek elkerülni a traffipax-okat, illetve a kellő időben jelzik részünkre azokat.

Ezek közül kiemelnénk a Traffi Hunter alkalmazást, amely iOS, és Android platformra is elérhető. Az alkalmazás egyrészt az ORFK által közzétett adatbázis alapján tájékoztat az úton lévő traffik helyéről, másrészt pedig a felhasználók jelzéseit is feltünteti. Választható riasztási hangok, magyar nyelvű kezelőfelület, és számos beállítási lehetőség.

Egy másik, talán többek által is ismert alkalmazás pedig a Wazze közösségi navigáció. Ez a program szintén elérhető iOS, és Android eszközökre.  A szoftver egy navigációs alkalmazás, amely a Google térképadatbázisát használja. A fix, és mobil traffikat szintén előre jelzi, és közösségi navigáció lévén szinte az összes közúti hatósági ellenőrzést jelentik a felhasználók, amelyek így megjelennek a tervezett útvonalunkon. Az alkalmazás ráadásul a közösség jelentései alapján segít elkerülni a dugókat, torlódásokat, baleseti helyszíneket is.

A két alkalmazás külön – külön történő használata is jó eséllyel segít elkerülni egy nem kívánt büntetést, de együttes használatuk esetén biztosabb képet kaphatunk a forgalmi viszonyokról, balesetekről, és az ellenőrzések helyszíneiről.

Mindkét alkalmazás használatához mobilinternet, és GPS  – kapcsolat szükséges. Az internet adathasználatot tekintve mindkét applikáció pár MB forgalmat generál, nem kell megijedni a túlzott költségektől. Mivel folyamatos GPS – kapcsolat használata mellett működnek, ezért ne felejtsük el menetközben tölteni a készülékünket, amelyhez autóstöltőt akár nálunk is vásárolhatsz. wink

Techdiszkont

 

Van egy blog...

Tudtad, hogy a techdiszkont.blogspot.com címen már több írást pubikáltunk különböző informatikai trükkökről, csalásokról, és megoldásokról.

Nézd meg IDE KATTINTVA! wink

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges. Bővebben...